Politica privind colectarea deseurilor

  • Home
  • Politica privind colectarea deseurilor

1. Deseurile de echipamente rezultate in urma lucrarilor de constructii constituie deseuri in sensul pct. 9 din anexa nr. 1 la Legea nr. 211/2011 privind regimul deseurilor, republicata, inclusiv componentele, subansamblele si produsele consumabile care fac parte integranta din produs in momentul in care acesta devine deseu. DEEE pot contine substante periculoase ce au un impact negativ asupra mediului si sanatatii umane in cazul in care nu sunt colectate separat.
Avand in vedere prevederile OUG 195/2005 privind protectia mediului, Legea nr.211/2011 privind regimul deseurilor, HG nr.322/2013 privind restrictiile de utilizare a anumitor substante periculoase in O.U.G. 5/2015 privind deseurile de echipamente , clientii vor avea in vedere urmatoarele:
1.1.  Cumparatorii au obligatia de a nu elimina deseurile de echipamente ca deseuri municipale nesortate si de a colecta separat aceste DEEE.
1.2.  Colectarea acestor se va efectua prin serviciul public de colectare in recipiente specializate , direct de catre Nemo Global System (conform pct. 1.3 si 1.4) si prin centre de colectare organizate de operatori economici autorizati pentru colectare.
1.3.  La furnizarea unui produs nou, la solicitarea cumparatorului, distribuitorii sunt obligati sa preia in sistem "unul la unul", in mod gratuit, in aceleasi conditii precum cele de livrare a produsului nou, daca echipamentul este de tip echivalent si a indeplinit aceleasi functii ca echipamentul nou furnizat si sa informeze cumparatorul despre aceasta posibilitate inainte de achizitionarea produsului. Clientii Nemo Global System pot preda marfurile expirate , echivalent in toate magazinele sau apelind la nemo_construct@yahoo.com
1.4.  Nemo Global System asigura colectarea, in timpul programului de lucru, de la utilizatorii finali, cu titlu gratuit, Potrivit OUG nr.5/2015, Anexa 5, lit.f), de dimensiuni foarte mici .
1.5.  Simbolul care indica faptul ca echipamentele de colectare deseuri fac obiectul unei colectari separate reprezinta o pubela cu roti barata cu o cruce insotita de marcajul specific.
1.6. Aceasta echipamente de colectare indica faptul ca nu trebuie amestecate cu deseuri menajere si ca acestea fac obiectul unei colectari separate.
1.7  Informatiile fac referire la comertul online.Pentru produsele comercializate direct in magazine, modalitatea de colectare a deseurilor este afisata in fiecare locatie.
1.8 Pentru informatii suplimentare cereti sprijinul unui representant.
1.9 In momentul inregistrarii comenzii va rugam sa specificati in rubrica “Observatii” daca doriti colectarea si tipul ambalajelor, care doriti sa fie preluat in momentul livrarii produsului .

Cart

0items