Retur

Nemo Global System srl . cu sediul social in Constanta,str Duiliu Zamfirescu, 31bis, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J13/1973/2013, C.I.F RO 32199280, proprietar şi administrator al https://www.nemoconstruct.ro/.
1. Cadrul legal
Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate la distanta:
Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.
Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.
2. Exceptiile
Potrivit prevederilor art.16 din OG 34/2014 nu pot fi denuntate contractele care au ca obiect furnizarea urmatoarelor categorii de produse:
a. Produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri (nesemnalate in primele 48 de ore de la receptionarea produsului)
b. Consumabile desigilate;
c. Produse aduse pe comenzi speciale;
d. Furnizarea de conţinut digital care nu este livrat pe un suport material, dacă prestarea a început cu acordul prealabil expres al Cumparatorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere.
3. Exercitarea dreptului de retragere
Consumatorul informeaza Nemo Global System srl cu privire la decizia de retragere din contract folosind adresa de email : nemo_construct@yahoo.com

In termen de 72 ore lucratoare de la transmiterea notificarii, cumparatorul va primi pe e-mail detalii cu privire la procedura de retur.
4. Costuri si taxe speciale pentru renuntarea la cumparare
Costuri suportate de catre cumparator:
– Costuri de retur si transport curier pentru produsul in cazul caruia cumparatorul renunta la achizitionarea produsului in termen de 14 zile de la receptia produsului. ( art.14. punctul 2 )
5. Rambursarea sumelor

Rambursarea sumelor se va face in cel mult 14 zile de la data la care este primit si acceptat returul de la consumator.
IMPORTANT: Conform ordonantei mai sus mentionate, politica de returnare a produselor in termen de 14 zile se aplica numai pentru comenzile livrate prin Curier sau de catre autoutilitarele Nemo Global System srl catre persoane fizice. In cazul produselor achizitionate de la sediul firmei sau a celor achizitionate pe persoana juridica (indiferent de metoda de livrare) dreptul de retur nu se aplica.
Consumatorul este responsabil doar in ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. In conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) din prezentare: pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a bunurilor, consumatorul ar trebui sa le manuiasca si sa le inspecteze in acelasi mod in care i s-ar permite sa-o faca intr-un magazin; de exemplu, consumatorul ar trebui doar sa probeze daca se potriveste produsul in locul desemnat nu sa il foloseasca…

Cart

0items